Coulon Père & Fils

Champagne Coulon Père & Fils är en gård med lång vinodlings tradition som sträcker sig till slutet av 1800-talet.

Oliver Coulon representerar den 5:e generationen och efterträder sin farfar Hubert som skapade varumärket. Huberts kunskap har gått i generation från hans far, en av vinmakarna hos ett mycket berömt och respekterat champagne-hus fram till millennieskiftet och därifrån finns en lång erfarenhet av hantverkschampagne inom familjen. Oliver driver vingården tillsammans sin fru Florence parallellt med varsitt arbete. Produktionen av deras champagne uppgår till 15.000 flaskor per år.  I vingården är vinrankorna spridda över två byar i Montagne de Reims, klassificerade 1er Cru: Villedommange och Coulommes-la-Montagne.

Hos Coulon hittar vi Pinot Noir, Chardonnay och Meunier. 

M. Hostomme

Historien om Hostomme sträcker sig till 1931, där visionären Marcel Hostomme, son till bonden  Paul Hostomme, blev startskottet för framgången med sitt stora vinintresse. Genom både inköp och försäljning av druvor, togs erfarenheten vidare till champagnetillverkning för att sedan delas med Marcels två söner. De förnyade namnet från P.Hostomme till M. Hostomme 1951, samtidigt skapades nya möjligheter för producenten med export till England. 

Laurent Hostomme föddes 1971 och historien upprepar sig med ännu en vinfantast. Laurent har alltid haft stor passion för vin och driver med stort hjärta vingården med sin fru Chrystelle. Tillsammans har de med sitt inkluderande tankesätt bortom kärnfamiljen skapat en samhörighet med stor generositet. Hållbarhet är betydelsefullt för dem båda och de tilldelades certifieringen HVE; High Environment Value 2016. Idag produceras 230.000 flaskor som kännetecknas av hög fräschör.

 

Övrig Champagne