Vi som driver Grythyttan Vintage Selection är Marcel Visser och Pim Meijer. Våra vägar korsades för cirka 10 år sedan och vår kärlek för mogna viner blev till en affärsidé några år senare.

 

Marcel Visser:

Efter avslutad högskola i Nederländerna flyttade Marcel till London för att inleda karriären på anrika Lanesborough Hotel. Kärleken förde honom sedan till Sverige där han bland annat var med och startade Stefan Karlssons restaurang Fond i Göteborg. Vinintresset ledde sedan till den svenska vinhandeln och vidare till utbildnings- och föreläsningsuppdrag, bland annat på YRGOs sommelierutbildning i Göteborg och Örebro Universitets Restaurang- & Hotellhögskola i Grythyttan.

Pim Meijer:

Den internationella karriären började på Disneyland i Paris. Resan fortsatte sedan via hotell i Sydafrika till sommelierjobb på Seabourn Spirit, ett av världens högst rankade kryssningsfartyg. Innan kärleken förde honom till Sverige förverkligades även pojkdrömmen: en alldeles egen restaurang i Thailand!

Väl i Sverige kom den holländska handelsinstinkten upp igen vilket resulterade i en import av djupfryst mat som i sin tur lade grunden till att kunna lösa många av Grythyttan Vintage Selections logistiska utmaningar.