Det rättsliga

Grythyttan Vintage Selection är en nätbutik för mogna viner. Vi startade 2019 och fokuserade redan då på distanshandelsförsäljning till svenska konsumenter. Sedan 2007, med den så kallade Rosengrendomen i EU, har det varit möjligt för svenska konsumenter att handla vin online från andra EU-länder.

Liknande nätbutiker har 2019 blivit stämda i Patent- & Marknadsdomstolen för att det ansågs att dessa nätbutiker inte lagligen skulle kunna marknadsföra sin verksamhet och erbjuda leverans av sålda viner till svenska konsumenter genom oberoende transportörer. År 2023 fastställde dock Högsta Domstolen (HD)  Patent- och marknadsöverdomstolens (PMÖD) dom från 2022 som avgjorde att näthandeln kan fortsätta med sin verksamhet i enlighet med Rosengrendomen, svensk alkohollagstiftning och gällande EU-rätt.

 

Det praktiska

Grythyttan Vintage Selection BV har sitt säte och lager i Apeldoorn, Nederländerna. På måndagar packas och skickas beställningarna till svenska konsumenter till vår depå i Göteborg. I kassan kan du välja om du vill hämta din beställning från depån i Göteborg eller om du vill att vi ser till att paketets resa fortsätter till ditt närmaste postombud. Du kan hämta själv på depån från och med onsdag. Beroende på var du bor ligger din beställning hos ditt närmaste ombud på torsdagen, senast fredag.